Maalari maalasi taloa. Eli juttua julkisivumaalauksesta.

Esittelimme julkisivu-kuviamme aikaisemmassa blogissa (https://metsakoulukuusi.blogspot.com/2020/07/kaavamaarayksia-ja-unelmointia.html), josta käy ilmi mm. pystylaudoitus ja kuinka valittuun suunnitelmaan päädyimme. Osansa oli myös rakentamistapaohjeella ja kaavamääräyksillä, jotka vielä tuolloin määrittelivät talon julkisivun värin. Julkisivusta tuli siis valkoinen, joka sai perjantaina lopullisen kerroksensa.

Rakennusblogeja lukiessamme selvisi, että maalisävy kannattaa testata kokeilemalla seinäpintaan eri sävyjä ja tarkkailla näitä eri päivänvaloissa sekä aurinkoisella että pilvisellä säällä. Noh, sen jälkeen kun erilaisia päätöksiä on funtsailtu projektin osalta arviolta 100 000, saattaa iskeä laiskuus ja niin kävi meille ulkomaalin osalta. Kirjoittelimme siis googlen hakusanakenttään ”valkoinen ulkomaali”, jolla päädyimme selailemaan eri tekstejä ja kuvia aikaisemmista blogeista ja ammattisivustoista.

Koska kodissamme on tehdasvalkoiset ovet, oli selvää, että värin tulisi palvella tätä. Päädyimme tästä syystä ”Tikkurilan valkoiseen” (F300 Kamelia) tai tätä lähinnä olevaan värikoodiin, NCS 0502-Y, jotta valkoisen sävyt eivät riitelisi keskenään. Vuoden 2014 Asuntomessuilla Kannustalon Ladossa käytetty samaa värisävyä. https://kannustalomaailma.wordpress.com/talo/ladon-ulkomaalit/

Koska kotipaikkamme Rajamäki ei ole tunnettu ainoastaan Alkon tehtaista, rykmentistään ja tykkitorneista, vaan myös Teknoksen maaleista oli selvää, että hyödynnämme tässäkin lähiseudun tarjoamaa. Julkisivumaalina käytimme Teknoksen Nordica Matt-maalia. 

Olemme pyrkineet projektimme aikana hyödyntämään paljon paikallista osaamista ja myös tässä asiassa käännyimme paikallisen liikkeen, Värisuoran palveluihin. Värisuora toi mukanaan rakennustelineet ja maalit ja talo sai yhden päivän aikana uuden pintakerroksensa. https://www.varisuora.com/


Värisuora Oy työntouhussa

Behind the scenes-hetki






Kommentit

  1. Todella hyvännäköistä jälkeä tulossa ja kokonaisuus näyttää tosi kivalta! Meilläkin on juuri ollut tässä projektina meidän kesämökin remppailu ja kävin juuri tekemässä viimeistelyjä ikkunoiden ja ovien tiivistyksiin, niin ne rupeavat pikkuhiljaa olemaan valmiit. Mekin otimme ihan koko julkisivun uusiksi niin sai ihan erinäköisen kuin ennen. Tsemppiä teille loppuprojektiin!

    VastaaPoista
  2. Oikein sopivan näköinen sävy, lopputulos on varmasti hieno ja myös raikas. Sisareni Etelä-Karjalasta juuri mainitsi, että tahtoisi myös maalata talon uudelleen. Tällä hetkellä heillä on tummansininen maalipinta, ja hänellä olisi haaveissa saada jotain raikkaampaa. Projekti varmaan alkaakin ensi keväänä, jos vain löytyy sopiva maalari.
    https://www.maalausliikelaaperi.fi/

    VastaaPoista
  3. On kyllä siisti! Meilläkin pienet urakat käynnissä, julkisivusaumaus tehdään pian. Sopii hyvin tuo maali, kivan hillitty. Kiitos tämän jakamisesta, on niin mukava lukea muidenkin rakennelmista. https://www.esasauma.fi/elementtisaumaukset

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit