Pystytyspäivä: tontista raksaksi



Ennen pystytyspäivää tarkistimme Jetta-talon listaa asiakkaan vastuusta. Totesimme, että kaikki on oikein. Pystytyspuut pystyssä perustusten keskellä.

Kävimme illalla viimeisen (eli noin tuhannennen) kerran katsomassa perustuksia ja sokkeliin oli ilmestynyt kulmaraudat tms.


Pystytyspäivää edeltävä yö nukuttiin huonosti, sillä tiesimme että talo tuodaan rekoilla tontille aamuvarhaisella. Yön aikana mm. heräsimme pohtimaan ja keskustelemaan, että minkä värinen valkoinen meille nyt tulee.  Avasimme klo 2 yöllä vielä lupakuvat.

Pystytyspäivä jännitti, sille meillä ei ollut 3D mallia talosta vaan ainoastaan lupakuvat. Mietimme, että onko talo liian matala, ruma tai sopiiko se edes perustusten päälle. Näiden ja muiden raksa-ajatusten takia heräsimme useaan otteeseen yön aikana.

Klo 6 herätys, aamukahvit ja tontille klo 6.45, jossa pystytysporukka jo odotti.

Ensimmäinen kysymys pystytysporukalta oli: Missä on rakennustelineet?

Olimme tilanneet ne Jetalta, mutta jostain syystä telineitä ei ollut. Onneksi pystytysporukka oli iloisella päällä ja totesivat, että tilaavat aamuksi. Huh!


Ensimmäisenä purettiin puut ja vihdoin näimme ensimmäistä kertaa miltä näytti tilaamamme UYS 23x95 pystyverhous, Se oli ja on hieno!

Kymmeneen mennessä talossa oli seinät pystyssä ja alkoi kattopuiden nostaminen, jossa pääsin auttamaan laittamalla nosturin ketjun kiinni, jotta pystytysporukan ei tarvitsisi kiivetä välillä alas sitä varten. Voin siis sanoa, että olen rakentanut talomme katon.



Pystytyspäivän päätteeksi rakennus oli säältä suojassa. Meidän tontti muuttui raksaksi.

Talo on hienompi kuin osasimme kuvitella.






//Sami

Kommentit

Suositut tekstit