Tontin valinta

Päätös rakentaa talo taisi syntyä lokakuussa 2019 kun Rajamäen Kylänpään tonttiarvonta oli alkamassa.  Tapasimme kunnan edustajan Rakenna ja Remontoi- messuilla Vantaalla, jossa hän kertoi Kylänpään tonteista. Alue oli minulle (Samille) tuttu, sillä olen asema- ja rakennuskaavalautakunnan jäsen. Olen ollut mukana hyväksymässä kaavaa.

Nurmijärven kunnan sivuilta löytyi selkeät ohjeet arvontaan. Onnistuin täyttämään ne tietenkin väärin, mutta kunnasta oltiin yhteydessä ja korjasimme puutteet.

Saimme tonttiarvonnassa numeron kahdeksan. Käytännössä tämä tarkoitti, että kaikki tontit joita olimme ajatelleet olivat jo menneet ja jäljelle jäi (muistaakseni) vain AO2 tontteja, eli tontteja joihin saa rakentaa paritalon. Tontteja tuli hakuun 15.

Tonttiarvonnan ”voitosta” ilmoitettiin työpäivän aikana klo 12.00 ja vastausta pyydettiin seuraavana päivänä klo 12.00 mennessä. Tässä vaiheessa tonteista oli jäljellä ainoastaan paritalorinnetontteja. Tätä emme osanneet odottaa.

Kiireellä listasimme molemmat työpäivämme lomassa tärkeimmät kysymykset kunnalle, joita sitten vuoronperään soitimme toistemme puheluista tietämättä ja kyselimme neuvoa rakennusvalvonnasta. Saimme nopeasti vastauksia kysymyksiimme, sekä erinomaista palvelua ja tietoa mitä kaikkea kaava pakottaa ja mitä mahdollistaa. Saimme myös arvion, että tontille todennäköisesti voisi rakentaa talon ilman porrastusta. Lisäksi kysyimme neuvoja ja vinkkejä paikalliselta rakentajalta.



Jäljellä olevat tontit maksoivat budjetoitua enemmän, joten samaan aikaan käynnistyi myös melko kiivas loppukilpailutus pankkien kanssa.

Työpäivän jälkeen lähdimme valitsemaan jäljellä olevista tonteista parasta.  Alueella ei ollut valaistusta, joten marraskuun lopussa tämä  päätös tehtiin pilkkopimeässä.

Torstaina 28.11 klo 11.56 ilmoitimme ostavamme tontin 6.

Nurmijärven Uutiset kirjoitti tonttivalinnasta ja ymmärtääkseni myös me saimme sitä kautta kunnalta terveiset:”Itselle sopivat tonttivaihtoehdot on hyvä selvittää jo etukäteen, jotta oman valintavuoron tullessa kohdalle on tontin valinta helppoa, kun mahdolliset mieltä askarruttavat asiat on selvitetty jo ennakkoon. Tämä nopeuttaa valintaprosessia”. Näin kommentoi kunnan maankäyttöinsinööri.

Linkki uutiseen:
https://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/827426-rajamaen-kylanpaan-tontteja-meni-kaupaksi-mutta-viela-jai-myytavaa

Pahoittelut vaivasta ja kiitos avusta.

Tätä kirjoittaessa Kylänpäähän on tehty kaavamuutos ja sinne on tulossa hyvälle paikalle myyntiin uusia AO1 tontteja.

Kommentit

  1. Aika hurjaa varmaan tehdä tuo päätös pimeässä. Meillä myös oli tontin etsintä tässä jokin aika sitten, ja se löytyikin. Mittauspalvelua odotellaan seuraavaksi. Kiva, kun alkaa konkreettisesti tapahtumaan. Hyvä juttu, jos teidän loppukilpailutus kuitenkin sujui hyvin.
    https://www.prismarit.fi/

    VastaaPoista
  2. Täällä vasta alustavasti tontteja sekä kuljetuspalveluita katsotaan. Meidän alunperin piti aloittaa rakennus viime vuonna, ja tontti olikin jo valmiina. Kuitenkin päädyimme sen myymään, ja uutta sopivaa ei vielä ole tullut eteen. https://www.jt-pajunen.fi/palvelut/kuljetuspalvelu

    VastaaPoista
  3. Siinä onkin ollut jännitystä, jos pimeällä on tehty päätös tontista! Meidän tontin etsintä kesti kauan aikaa, ja myös pankkeja jouduttu kilpailuttamaan. Nyt alkaakin kuljetuspalvelun etsintä. Tästä se lähtee. https://www.kuljetusnuikka.fi/kuljetuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit