Talotoimittajan valinta

Talotoimittajan valinnassa meille tärkein kriteeri oli talopaketin valmiusaste. Alun perin haaveena oli istua ja seurata vierestä kun unelmien talo rakentuu Rajamäelle. Meidän tehtäväksi jäisi kynnysmaton suoristaminen ja tavaroiden sisään kantaminen.

Projekti starttasi Vantaan Omakoti-messuilla. Siellä saimme ensi kohtaamiset talomyyjien kanssa. Me ja todennäköisesti kaikki muutkin messuvieraat kysyivät saman kysymyksen: mikä on tämän kokonaishinta valmiina. Siihen kysymykseen sai talotoimttajasta riippumatta melko samankaltaisen ympäripyöreän vastauksen: riippuu materiaaleista.

Parasta ja selkeintä palvelua saimme Sievitalolta. Myyjä oli aidosti kiinnostunut hankkeestamme ja ymmärsi myös tarpeemme. Hän myös sai meidät ymmärtämään, että se sokkelin täyttö ei ole maailman vaativin asia.

Omakoti- messuilta mukaan tarttui nippu esitteitä, sekä paljon tietoa. Suosittelemme messuja rakentamisesta haaveileville.

Näin jälkikäteen voisi todeta, että hinta on kaikilla lähes sama. Erot tulee toimitussisällössä ja laadussa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa huoneessa on edullisin laminaatti, maali seinässä ja keittiön varustetaso on vaatimaton. Vinkkinä voisi todeta, että kannattaa kysyä lattiamateriaalin keskimääräinen neliöhinta ja keittiön varustetaso. Jos lattiaan on varattu alle 20 euroa neliö ja isoon keittiöön alle 10 000 euroa kalusterahaa, niin voit olla varma että se ei riitä. Lattiahintoja on helppo vertailla rautakaupoissa ja keittiöhintoja löytyy netistä.


Sovimme tapaamisen Sievitalon kanssa. Palaveriin mukaan nappasimme löytämämme pohjapiirroksen. Sievitalon kanssa sujui mukavasti. Kävimme läpi meille tärkeät asiat ja saimme hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Suurin kysymysmerkki oli tietenkin hankkeen kokonaiskustannus. Saimme Sievitalolta tarjouksen, mutta kuten lähes kaikilla, maatyöt puuttuvat. Maatöiden kokonaiskustannus on varmasti kaikkien rakentajien suurin mörkö.

Sievitalosta siirryimme Ainoakodin puoleen. Ainoakoti lupaa kiinteän hinnan myös maatöille. Tapasimme Ainoakodin myyjää ja hän myös kävi tontillamme. Ainoakodista luovuimme, sillä sen hinta karkasi. Pääosin omista ratkaisuistamme. Meille tärkeää on isot ikkunat, sillä talossamme on lapekatto. Kaavamääräys. Vinosisäkatto ja isot ikkunat ovat mielestämme talon THE juttu.

Pohjapiirros oli tässä vaiheessa lukittu.

Hankkeen kokonaiskuva alkaa hahmottua. Olimme exceliin varanneet maatöille tietyn summan. Tätä kirjoittaessa ei vielä tiedä toteutuuko se. Lupaan avata sitä, koska se oli asia mikä myös meitä eniten stressasi ja arvelutti.

Sattumalta sain kuulla, että Nurmijärvellä on Jetta-talon myyjä. Veeralla oli hiukan kisaväsymystä. Kahden toimijan välillä oli mennyt jo reilu kuukausia ja yhteensä olimme istuneet palavereissa reilu 10 tuntia, joten kävin tapaamassa Jetta-talon edustajan itsekseni.

Jetta-talon palaveri oli miellyttävä. Ei myymistä, vaan asiallista kertomista tuotteesta. Saimme viikossa tarjouksen. Jetan kanssa neuvottelu oli helppoa ja parissa viikossa kirjoitimme nimet paperiin.

Miten päädyimme muuttovalmiista levyvalmiiseen ratkaisuun.

Meille Jetta-talossa houkutti hinnoittelun selkeys. Talo toimitetaan levyvalmiina, eli meidän tehtävänä on hoitaa sisäpinnat kuntoon. Paketista puuttuu myös keittiö. Näin meille jää enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa hankkeen kokonaishintaan.

Mikäli maatöissä hinta karkaa, niin voimme pohtia edullisempia ratkaisuja muihin vaiheisiin.

Talopaketti tulee tontille heinäkuussa ja siihen on jo valittu keittiö. Olemme myös päättäneet käyttää sisustussuunnittelijaa.

Seuraavat kirjoitukset tulevat käsittelemään keittiötä, sisustusta ja maatöitä.

Nyt on toukokuun alku ja maatyöt ovat alkaneet.

Kommentit

  1. Kiva lukea blogia, meilläkin kun talon rakentaminen alkaa. Saa hieman inspiraatiota ja vaikka se tulee olemaan raskas matka varmasti, niin huomaa että muutkin siitä selviävät. Meillä rakennusliike vielä pitäisi löytää, joka sopii meidän tarpeisiin. Sitten saa alkaa talo nousemaan. https://www.rakennustoivonen.fi/rakennuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit